Filluan Aplikimet për Konkursin e Teknologjisë TEKNOFEST 2020!

Yazıcı-dostu sürüm

Po fillon përsëri emocioni i TEKNOFEST, një nga festivalet më të mëdha të aviacionit në botë.

Garat e Teknologjisë janë pika më e fortë e Festivalit të Aviacionit, Hapësirës dhe Teknologjisë TEKNOFEST, i cili do të zhvillohet në Gaziantep, në datat 22-27 Shtator.

Në kuadër të TEKNOFEST 2020 në Gaziantep, gjatë të cilit do të zhvillohen konkurse të teknologjisë në 21 kategori të ndryshme, në ndryshim nga viti i kaluar, këtë vit do të jenë pjesë e programit: Konkursi i Risive të Bioteknologjisë, Konkursi i Teknologjive Arsimore, Konkursi i Projektimit të Helikopterëve, Konkursi i Projektimit të Motorit Jet, Konkursi i Teknologjive Bujqësore, Konkursi i Teknologjive të Mjedisit dhe Energjisë, Konkursi i Transportit Inteligjent.

Synohet të rritet interesi i brezave të rinj në Turqi për prodhimin dhe zhvillimin e teknologjisë kombëtare. Për të mbështetur projektet e mijëra të rinjve që punojnë në këtë fushë, do të ofrohen materiale me vlerë mbi 4 milion TL, për ekipet që kanë kaluar fazën e paraprake të përzgjedhjes. Ekipet që do të kualifikohen për të marrë pjesë në TEKNOFEST 2020 në Gaziantep do të fitojnë çmime me vlerë mbi 3 milion TL.

Nëse dëshironi të ndani edhe këtë vit me ne emocionet dhe të jeni pjesë e familjes TEKNOFEST, mund të aplikoni në linkun më poshtë:

LİNK www.teknofest.org/yarismalar.html
 

Konkurset që do të zhvillohen gjatë TEKNOFEST 2020 janë si më poshtë:

Për nxënësit e shkollës fillore dhe arsimit të mesëm të ulët:

• Konkursi i Teknologjive për Përfitimin e Njerëzimit

• Konkursi i Projektimit të Makinave të Fluturimit

• Konkursi i Teknologjive Arsimore

• Konkursi i Transportit Inteligjent

• Kupa Botërore Drone

• Hack Zeugma

 

Për nxënësit e gjimnazeve:

• Konkursi i Teknologjive për Përfitimin e Njerëzimit

• Konkursi i Teknologjive Arsimore

• Konkursi i Teknologjisë së Mjedisit dhe Energjisë

• Konkursi i Transportit Inteligjent

• Konkursi i Projektimit të Helikopterëve

• Konkursi i Projektimit të Makinave të Fluturimit

• Konkursi i Sistemeve Nënujore pa Pilot

• Konkursi i Raketave

• Konkursi Robotik

• Konkursi i Automjeteve Autonome të Pasagjerëve -Robotaxi

• Konkursi i Teknologjive Bujqësore

• Konkursi i Risive të Bioteknologjisë

Kupa Botërore e Dronit

• Hack Zeugma

 

Për studentët në universitet dhe të rriturit;

• Konkursi i Teknologjive për Përfitimin e Njerëzimit

• Konkursi i Teknologjisë së Mjedisit dhe Energjisë

• Konkursi i Projektimit të Makinave të Fluturimit

• Konkursi i Teknologjive Arsimore

• Konkursi i Transportit Inteligjent

• Hack Zeugma

• Kupa Botërore e Dronit

• Konkursi e Sistemeve Nënujore pa Pilot

• Konkursi i Raketave

• Konkursi i Automjeteve Autonome të Pasagjerëve-Robotaxi

• Konkursi i Teknologjive Bujqësore

• Konkursi i Risive të Bioteknologjisë

• Sfidat e Efikasitetit të Automjeteve Elektrike

• Konkursi i Makinave Ajrore pa pilot

• Konkursi i Projektit Kërkimor të Studentëve

• Konkursi i Modeleve Satelitore

• Konkursi i Projektimit të Motorit Jet

• Konkursi i Simulimit të Fluturimeve të Makinave Ajrore pa Pilot

• Konkursi i Projektimit të Helikopterëve

• Travel Hackathon

 

28 SHKURT është DITA E FUNDIT e regjistrimit në konkursin TEKNOFEST 2020 në Gaziantep.