3. Medya Akademisi Sertifika Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’nin medya konusundaki bilgi ve tecrübesini, Arnavutluk ile paylaşmak amacıyla Tiran Yunus Emre Enstitüsü ve TRT iş birliğinde gerçekleştirilen Medya Akademisi Eğitiminin üçüncüsü düzenlendi. Söz konusu eğitime katılan kursiyerler için “Medya Akademisi Sertifika Töreni” gerçekleşti.

3. Medya Akademisi, Türkiye’den TRT haber Yayın Uzmanı Abdullah Yavuz, TRT World Dijital Sosyal Medya Yapımcısı Saliha Eren, TRT World Dijital Video ve Planlama Yapımcısı Ashfaaq Carim, TRT World Uluslararası Haber Dijital Koordinatörlüğü Baş Prodüktörü Emre Ünal tarafından 25 kursiyere 10 gün boyunca çevrim içi teori/eğitim programı verilmiştir.

22 Haziran 2022’de Tiran Yunus Emre Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine, T.C. Tiran Büyükelçiliği 3. Kâtibi Alanur Yazıcı, T.C. Tiran Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Metin Bulut, Arnavutluk’taki Türk kurum ve kuruluşlarından temsilciler, medya mensupları ve aynı zamanda akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Tüm davetlilere, programa teşrifleri için teşekkür ederek başlayan Ömer Osman Demirbaş, Tiran Yunus Emre Enstitüsünün yaptığı etkinliklerin bu denli ilgi görmesinden kıvanç duyduğunu belirtti. Demirbaş, “Takdir edersiniz ki medya dünyanın en önemli sektörlerinden birisidir. Biz de bu sürece katkı vermek adına iki ülke arasında köprü kurmak ve ileride başarılı olacak medya temsilcilerini yetiştirmek amacıyla katkı sağlayalım istedik. Bu amaçla 10 gün süren medya akademisini tertipledik. Bu eğitim çerçevesinde desteklerini bizden esirgemeyen TRT’mize ve çok kıymetli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Büyük beğeni ile takip edilen program, Medya Akademisinde sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin sertifikalarını almalarının ardından sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Arnavutluk Yayıncıları Birliği tarafından düzenlenen "Tiran Kitap Fuarı 2022" sona erdi. 16-20 Kasım 2022 tarihleri...

Türkiye’nin medya bilgi ve tecrübesini Arnavutluk ile paylaşmak amacıyla Tiran Yunus Emre Enstitüsü kültür ve sanat...

Yunus Emre Buluşmaları kapsamında 13 Temmuz 2021 tarihinde, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretimi ve Türkoloji ...

Tiran Yunus Emre Enstitüsü, BKT iş birliğiyle 9-15 yaş arası çocuklar için "Türkçe Yaz Okulu" düzenledi. Etkinlik 28.09...