Arnavut Oyuncu Nik Xhelilaj Sevenleriyle Bir Araya Geldi

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği geleneksel “Yunus Emre Buluşmaları” dijital olarak yapılmaya devam ediyor. Priştine, Prizren ve İpek Yunus Emre Enstitüleri'nin iş birliğiyle 24 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’de gerçekleşen programın konuğu ünlü oyuncu Nik Xhelilaj oldu. Etkinliği Arnavutluk kanallarının sevilen sunucusu Evi Reçi yönetti.

Xhelilaj, birçok dizi ve filmdeki başarılı oyunculuğuyla Arnavutluk, Almanya, ve özellikle Türkiye’de dikkat çekiyor. Oyuncu, söyleşide Prag’da çekimleri gerçekleşen “Bayan Schneider'ın Üzüntüsü” filmiyle kariyerine başladığını fakat yurt dışındaki birçok ülkeye ulaşmasını sağlayan filminin “The Albanian” olduğunu ifade etti.

Pandemi sürecini Berlin ve İstanbul’da geçirdiğini söyleyen Nik Xhelilaj, oyunculuk hayatıyla ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Oyunculuk kariyerinde isteğin, emeğin, cesaretin ve ısrarın bu alanda çok önemli olduğunu vurguladı.

Programda, Priştine’den Ajten Ajeti SedreniOynadığınız dizide hangi rol sizde unutulmaz izler bıraktı? Türk Dizileri kariyer hayatınızı nasıl etkiledi?” sorularına “Kayıp Şehir dizisinde oynadığım rol hayatımda güzel izler bıraktı. Türk dizileri profesyonel hayatımda kamera ve set ile daha çok tecrübe kazanmam açısından önemliydi. Birinci diziden sonra teklifler de gelmeye başladı. Ayrıca özel hayatımda da çok güzel arkadaşlar yaptım. İstanbul’u çok seviyorum ve kendimi Türk gibi hissediyorum.” Şeklinde cevap verdi. Belki de bu sene Tiran Yunus Emre Enstitüsü öğrencileri ile birlikte bir araya gelebileceğini belirtti.

Türkçe kursiyerlerinin sorularıyla son bulan etkinliği binlerce kişi takip etti.

Diğer Etkinlikler

Tiran Yunus Emre Enstitüsü ve T.C. Tiran Büyükelçiliği iş birliğinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü...

Türk sinema sektörünün tanınması ve gelişmesi amacıyla Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla 6 farklı dünya şehrinde...

Tiran Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği aylık “Yunus Emre Buluşmaları” dijital olarak yapılmaya devam ediyor.  ...

Tiran Yunus Emre Enstitüsü'nün düzenlediği aylık “Yunus Emre Buluşmaları” dijital olarak yapılmaya devam ediyor. 1...