Ayın Etkinliği "Şiir Gecesi"

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsü, öğrencilerinin Türkçe yeterliliklerinin uygulamalı şekilde gelişmesi için her ay önemli gün ve haftalara göre etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Kasım ayı etkinliği kapsamında, Orhan Veli Kanık ve Ümit Yaşar Oğuzcan’ı anmak amacıyla Şiir Gecesi düzenlendi. 21 Kasım Çarşamba günü, saat 18.00’ de, Tiran Yunus Emre Enstitüsü Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen programda, şairlerin hayatlarına ve şiirlerine değinildi.

Programda, 14 Kasım 1950 yılında hayata veda eden Cumhuriyet dönemi Türk şiiri önemli şairlerinden ve Garip Akımı kurucularından Orhan Veli Kanık’ın şiir dili ve halk dili arasında oluşturduğu yakınlık üzerinde duruldu. 4 Kasım 1984 günü yaşamını kaybeden özellikle Faruk Nafiz Çamlıbel duyarlılığında ve aşk, ayrılık, özlem temaları ekseninde çoğalttığı şiirleriyle bilinen Ümit Yaşar Oğuzcan’ın birçok şiirinin bestelendiği ifade edildi.

B1 seviyesinde öğrenim gören öğrencilerden Suada Kola ve Amara Alimuçay, Orhan Veli Kanık’ ın hayatını ve eserlerini ele aldı. Hersi Kopani “Öyle Bir Zamanda Gel Ki” ve Xhemelinda Hoxha  “Anlatamıyorum” şiirlerini okudular.

B2 seviyesinde öğrenim gören öğrencilerden Enxhi Mata Ümit Yaşar Oğuzcan’ ın hayatını ve eserlerini ele aldı. Amine Keta “Beni Unutma” ve “Adak” adlı şiirleri okudu. A2 seviyesinde öğrenim gören öğrencilerden Sejda Keta “Sonbahar Düşünceleri” adlı şiiri okudu.

Program Türk çayı eşliğinde Türk edebiyatı hakkında sohbet edilerek sona erdi.