Başkent Tiran’da İftar Buluşması

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle, 05 Haziran Salı akşamı Nene Teraza Meydanı’nda iftar programı düzenledi.

Yaklaşık bin kişinin katılımıyla Arnavutluk’un başkenti Tiran’ın en büyük meydanlarından Nene Teraza’da düzenlenen programda, T.C. Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, büyükelçilik misyonları, siyasetçiler, Arnavutluk’taki Türk kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra Arnavutluk resmi makamlarının temsilcileri, akademisyenler, medya mensupları ve Arnavut halkı bir araya geldi.

Programda konuşan Büyükelçi Yörük, davete icabet eden tüm misafirlere teşekkürlerini ilettiği konuşmasında “Bizler Arnavut dostlarımızla, kardeşlerimizle bir araya gelmek istiyoruz ve bundan kıvanç duyuyoruz. Ramazan, iftar gibi önemli ve bir o kadar da anlamlı günler de bu isteğimize vesile oluyor. Bu kutsal günlerde Türk kurumları ve çeşitli dernekler tarafından düzenlenen iftar sofraları büyük önem ve değer taşır.” ifadelerini kullandı.  

Enstitü Müdürü Ömer Osman Demirbaş ise Yunus Emre Enstitüsü ve Ramazan ayının Türk kültüründeki önemine değinerek, “Ramazan berekettir, Ramazan paylaşmaktır. Siz Arnavut kardeşlerimizle aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Ramazan dostluğu paylaşmak anlamına gelir, bugün dostluğumuzu paylaşmak için buradayız. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bu güzel ve bir o kadar da anlamlı organizasyona katkıları için teşekkür ederim. Kapımız herkese açıktır.” şeklinde konuştu.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden program, iftar yemeğinin ardından Ramazan Yumrutepe’nin sergilediği kum sanatı gösterisi ile son buldu.