Tiran Kitap Fuarı 2022

Yazıcı-dostu sürüm

Arnavutluk Yayıncıları Birliği tarafından düzenlenen "Tiran Kitap Fuarı 2022" sona erdi. 16-20 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşen fuara, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle Tiran Yunus Emre Enstitüsü de katıldı. Kongre Sarayında gerçekleşen fuar boyunca Tiran Yunus Emre Enstitüsü standında, Türkçe kursları, kültür ve sanat faaliyetleri, Enstitü materyalleri  ve Türkçe kitaplar tanıtıldı. Enstitünün standı ayrıca bir dizi söyleşi ve imza günüyle fuarda oldukça dikkat çekti.

16 Kasım Çarşamba günü Arnavut yazar Arben Braçe 17 Kasım Perşembe günü de Yazar Diana Çuli stantta söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi.

18 Kasım Cuma günü kitap fuarı kapsamında, T.C. Maarif Vakfı Başkanı ve Yunus Emre Enstitüsü mütevelli heyeti üyesi Prof. Dr. Birol Akgün ile Tiran Yunus Emre Enstitüsünde bir söyleşi gerçekleştirildi. ”Dünya Ölçeğinde Türkiye Olarak Eğitim Sisteminin Neresindeyiz?” konulu söyleşide Türkçe’nin dünya üzerindeki öneminden bahsederek sorulara cevap verdi.

19 Kasım Cumartesi günü fuarın diğer bir konuğu tarihçi yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz’dü. Fuar standında Arnavutçaya tercüme edilen kitaplarını imzalayan Gündüz’ün  “Nisan’ın İki Günü” ve “Oğuz Kağan Destanı “ adlı kitapları Arnavut edebiyatseverlerden yoğun ilgi gördü. İmza gününün ardından Tiran Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret eden Gündüz, burada da sevenleriyle buluşup bir söyleşi gerçekleştirdi. Akademik hayatına yön veren Bosna Hersek çalışmalarından bahseden Gündüz’ün hatıraları katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Beş gün boyunca devam eden fuara Arnavut kitapseverler ve özellikle öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik, 20 Kasım  Pazar günü sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da "Buhara'dan Balkanlar'a İz Bırakanlar" konulu söyleşi yapıldı.

Tiran Yunus Emre...

Arnavutluk’ta 29 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında Türk Kültür Haftası düzenlendi. Gastronomiden müziğe, resimden...

Türkiye’nin medya konusundaki bilgi ve tecrübesini, Arnavutluk ile paylaşmak amacıyla Tiran Yunus Emre Enstitüsü ve TRT...

Türkiye’nin medya bilgi ve tecrübesini Arnavutluk ile paylaşmak amacıyla Tiran Yunus Emre Enstitüsü kültür ve sanat...