Tiran’da "Balkan Kervanı" Coşkusu

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Başbakanlık Tanıtma Fonu, Yunus Emre Enstitüsü ve Trakya Üniversitesi iş birliğinde Küçükçekmece Belediyesi’nin organize ettiği “Balkan Kervanı”nın dördüncü durağı Tiran oldu.

Başkent Tiran’daki “Bulevardi i Ri” Meydanı’nda T.C. Tiran Büyükelçiliği misyonları ile diğer Türk kurum ve kuruluşlarının katılımıyla 28 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilen programda 56 kişilik ekip, Tiran halkına unutulmaz bir akşam yaşattı.

“Balkan Kervanı” projesi ile Türkiye’ye ait farklı yörelerin halk oyunları, Âşuk ile Maşuk ve Sema gösterisinin yanı sıra alana kurulan stantlarda ebru, cam, hat, seramik ve çini sanatları sergilendi. Tanıtım videoları ile Türkiye’nin tarihi ve turistik yerleri Tiranlıların ilgisine sunulurken Türk kahvesi, Osmanlı macunu, pamuk şeker ve şerbet gibi Türk damak tadına ait ikramlarda bulunuldu.

Programda sahne alan ses sanatçısı Yağmur Yalçın, Türk Halk Müziği ezgilerini Tiran halkı ile birlikte seslendirirken, Arnavutluk ve Kosova’ya ait ezgilerle Tiranlılara sürpriz yaptı

Sanatçı Tuncay Okutan’ın “Çanakkale İçinde” ve “Türkiyem” ezgilerini seslendirmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Balkanlar’da 8 şehri ziyaret edecek olan kervanın sonraki durakları ise sırasıyla Ohrid, Gostivar, Priştine ve Mamuşa olacak.