Tiran'da Gastronomi Diplomasisi Gerçekleşti
Dünya mutfakları arasında ilk sıralarda yer alan Türk mutfağı “Gastronomi Diplomasisi” çalışmaları kapsamında Yunus Emre Enstitüsü eliyle dünyanın dört bir coğrafyasında tanıtılıyor.
09.10.2021 tarihinde Xheko Imperial Otelinde T.C. Tiran Büyükelçiliği himayelerinde, Tiran Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk Direktörlüğü iş birliğinde dünyaca ünlü Şefimiz Ebru Baybara`nın konuşmacı olduğu Gastronomi Diplomasisi etkinliği düzenledi.
Türk yemeklerinin ikram edildiği akşam yemeğinde, dünyaca ünlü Şefimiz Ebru Baybara Demir tecrübe ve projelerini davetlilerle paylaştı.
Resepsiyonun protokolünde T.C. Tiran Büyükelçisi eşi Ayşegül Erdal Yörük, Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk Direktörü Mesut Özbaysar, Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş ile birlikte Arnavutluk’taki Türkçe öğrencileri ve Türkçe dersi verilen okulların müdürleri de yer aldı.