Medya Akademisi Staj Programı Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsü’nün bu yıl Şubat ayında TRT iş birliğinde gerçekleştirdiği Medya Akademisi programında başarılı olan sekiz katılımcı, TRT World’de staj yapma imkânına kavuştu.

TRT ve Arnavutluk’tan uzman eğitimciler eşliğinde katılımcılar, sosyal medya kullanımı, röportaj ve soru sorma teknikleri, haber ve metin yazımı, haber sunum teknikleri, haberde etik çerçeve, televizyon haberciliği kamu yayın politikaları, canlı yayın, olağanüstü durumlarda habercilik, yeni medya teknolojileri gibi konularda 15 günlük eğitim aldılar.

Medya Akademisi’nde başarılı olan sekiz katılımcı 16 Temmuz Salı günü, TRT World’deki 10 günlük staj programına başladı. Medya Akademisi staj programının ilk gününde, kurumsal tanıtım sunumunun ardından katılımcılar, TRT World Haber ve Program Direktörü Selim Atay’ın misafiri oldu. TRT Binası, işlemci odaları program bölümü, haber merkezi, MCR ve Edit Suit odalarını gezen katılımcılar uydular, canlı yayın odası, haber merkezi ve iş bölümü hakkında bilgi aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığının da destek verdiği program, sosyal medya, gazetecilik, spor, ekonomi, çevre muhabirliği gibi farklı başlıklar altında grup çalışmalarının yapılmasının sayesinde Türkiye’nin medya deneyimi Arnavutluk ile paylaşıldı. 26 Temmuz Cuma günü, katılımcılara sertifika verildikten sonra staj programı sona erdi.