“The Network” Tiran’da İzleyici Karşısına Çıktı

Yazıcı-dostu sürüm

FETÖ'nün iç yüzünü anlatan "The Network" isimli İngilizce belgeselin, Arnavutça altyazıyla Tiran Yunus Emre Enstitüsü Konferans Salonunda, 8 Temmuz Pazartesi günü gösterimi yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliğinin himayelerinde yapılan etkinlik Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Türk kurumlarının misyonları, medya mensupları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Büyükelçi Yörük, yaptığı konuşmada darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi insanların çıplak elleri ve inanç dolu yürekleriyle sokakta direndiklerini ifade etti. Darbe girişimini Arnavutluk dahil bugün dünya genelinde 160 ülkenin faaliyetlerini sürdüren FETÖ'nün yaptığını anlatan Yörük, "Bu örgüt bildiğiniz anlamda klasik bir terör örgütü değil. Bu örgüt daha çok bir istihbarat örgütü gibi yapılandırılmış, sinsiliği esas almış, gizlilikle, kılık ve kimlik değiştirerek bulunduğu ülkelerin sivil ve resmi tüm kurumlarına sızma gücü ve yeteneği olan bir örgüttür." şeklinde konuştu.

Büyükelçinin konuşmasının ardından TRT World tarafından hazırlanan ve ünlü İngiliz gazeteci Andrew Wilson tarafından çekilen belgeselin gösterimi yapıldı. Ayrıca kaçıranlar için 9 Temmuz Salı günü belgeselin ikinci gösterimi gerçekleştirildi.