Ortak Tarih’e Yolculuk Yeniden Başlıyor!

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Ortak Tarih’e Yolculuk’ temalı gezinin uğurlama töreni 02.08.2019 Cuma günü saat 13.45’te Tiran Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleşti.

Programa Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Tiran Büyükelçiliği Milli Eğitim Müşaviri Atakan Doğan ve Tiran Yunus emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş katılım gösterdi.

Törende konuşan Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Muammer Hakan Cengiz “Osmanlı dönemi her iki halk için de ortak barış, kültür ve kalkınma dönemidir. İstanbul, dünyanın başkentidir. Siz de ecdadınızın Osmanlı medeniyetine katkılarını Türkiye’de görecek ve onlarla bir kere daha gurur duyacaksınız. Bu ziyaretin keyfini çıkarmanızı ve Türkiye’yi derin bir nefes alarak içinize çekmenizi diliyorum. Yolunuz açık olsun.” İfadelerini kullandı.

“Ortak Tarih’e Yolculuk” gezisine Tiran Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleri, Elbasan Alaksander Xhuvani Üniversitesi, Hafiz Ibrahim Dalliu Özel Okulu, Asim Vokshi Yabancı Diller Lisesi, Tiran Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi’nden öğrenciler ve öğretmenler ayrıca Arnavutluk’ta önemli kurum ve kuruluşların temsilciliklerinden oluşan 40 kişilik bir grup katıldı.

Enstitü bahçesinde verilen ikramın ardından Türkiye’ye uğurlanan katılımcılar 3-10 Ağustos tarihlerinde İstanbul ve Çanakkale’yi gezecek.