Tiran Yunus Emre Enstitüsü 18. Tiran Kitap Fuarı’ndaydı

Yazıcı-dostu sürüm

Bu yıl Tiran’da 18. Düzenlenen Uluslararası Kitap Fuarı’na Tiran Yunus Emre Enstitüsü de katıldı. Birçok ülkeden temsilcilerin, özel ve resmi dernek ve yayınevlerinin katılımıyla 11 Kasım 2015 tarihinde başlayan fuar her yılda kitapseverler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. 

Tiran Yunus Emre Enstitüsü bu yıl fuara farklı bir konseptle katıldı. Edebiyatımızın dünü ve bugününü temsil eden yazar ve şairlerin fotoğraflarıyla süslendiği, Türkçeden Arnavutçaya ve Arnavutçadan Türkçeye yapılan çeviri eserler ile Tiran Yunus Emre Enstitüsü ders materyallerinin sergilendiği standa; başta üniversite öğrencileri olmak üzere fuar katılımcıları büyük ilgi gösterdi.

Fuarın açılışından sonra, fuar alanını ve Enstitü standını ziyaret eden T. C. Tiran Büyükelçisi Sayın Hidayet Bayraktar ve Enstitü yetkilileri fuar alanında Türk ve Arnavut edebiyatından önemli kitap çevirilerine ev sahipliği yapan Arnavut yayın dünyasının önemli kişi ve kuruluş temsilcileriyle görüştü (Ditura yayınevi, Ombra GVG Yayınevi, Skenderbeg Yayınevi, Bota Shqiptare Yayınevi ve Fan Noli Yayınevi).

 Fuar 15 Kasim 2015 tarihinde kapandı.