Tiran’da Geleneksel İftar Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsü olarak, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği himayesinde ve Kızılay iş birliğinde 20 Nisan 2022 tarihinde Geleneksel İftar Programı'nın üçüncüsü düzenlendi.

Yaklaşık bin kişinin katılımıyla Arnavutluk’un başkenti Tiran’ın en büyük spor salonlarından olan Tiran Olimpik Parkı’nda düzenlenen programda, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Türk Kızılay Başkan vekili İsmail Hakkı Turunç, Tiran Belediye Başkanı Erion Veliaj, Adalet Bakanı Ulsi Manja, Dışişleri Bakanı Olta Xhaçka, Meclisten Sorumlu Bakan Elisa Spiropali, Arnavutluk Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Mimi Kodheli, Arnavutluk Genelkurmay Başkanı Bajram Begaj, ABD Tiran Büyükelçisi Yuri Kim, Katar Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Abdulaziz Al-Sahli, Sırbistan Büyükelçisi Slobodan Vukčević,   Cezayir  Maslahatgüzarı Ridha Nebais, Dünya Bektaşi Merkezi Başkanı Baba Mondi, siyasetçiler, Arnavutluk’taki Türk kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra Arnavutluk resmî makamlarının temsilcileri, akademisyenler, medya mensupları, yerel dini temsilciler, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Arnavut halkı bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Türk Kızılayı ve Yunus Emre Enstitüsü için hazırlanan tanıtım filmleri sunuldu.

Tanıtım filmlerinden sonra konuşan Yunus Emre Enstitüsü Tiran Koordinatörü Ömer Osman Demirbaş iftarın düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Türk ve Arnavut kurumlarına teşekkür etti.

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç da, Türk Kızılay'ın dünyanın en büyük yardım kuruluşlarından biri olduğunu vurguladı.

Turunç, "Yalnız ülkemizde değil, dünyanın birçok ülkesinde nerede sıkıntı, problem varsa oraya kendi ülkemizin insanlarına koşar gibi koşarak gidiyoruz. Çünkü bizim kültürümüze göre, bizim inancımıza, değerlerimize göre bir insan mazlumsa, bir millet muhtaçsa, sıkıntıya düştüyse, o milletin, o insanların, o devletin mutlaka yardımına koşmak lazım. Dolayısıyla bizler dost ve komşu olarak, sıkıntı anında birbirimizin yardımına koşmak zorundayız, Kızılay'ın da felsefesi bu." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayının sahip olduklarımızın kıymetini anlayarak şükretmenin ve ihtiyaç sahipleriyle dayanışmanın önemini anlama ayı olduğunu söyledi.

Yörük, katkılarından dolayı Tiran Belediye Başkanı Erion Veliaj'a teşekkür etti.

Tiran Belediye Başkanı Veliaj da iftar programının bir parçası olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, "Farklı milletlerden gelebiliriz, farklı inançlara sahip olabiliriz, farklı durumlarda yaşıyor olabiliriz, farklı işler yapıyor olabiliriz, ancak birlikte olduğumuzda yenilmeziz." dedi.

Yoğun katılımın gerçekleştiği program iftar duasından sonra Doçent Doktor Yahya Abbaz ve ekibinin konseriyle sona erdi.

Diğer Etkinlikler

TİRAN - Arnavutluk’ta, Pazartesi 30 Ocak 2023 tarihinde Tiran Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) "Türkiye-Arnavutluk...

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da "Buhara'dan Balkanlar'a İz Bırakanlar" konulu söyleşi yapıldı.

Tiran Yunus Emre...

Arnavutluk’ta 29 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında Türk Kültür Haftası düzenlendi. Gastronomiden müziğe, resimden...

Arnavutluk’ta 29 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında Türk Kültür Haftası düzenlendi. Gastronomiden müziğe, resimden...