Tiran’da İftar Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği, Tiran Yunus Emre Enstitüsü ve Türk Kızılay iş birliğinde, 22 Mayıs Çarşamba akşamı iftar programı düzenlendi.

Yaklaşık bin kişinin katılımıyla Arnavutluk’un başkenti Tiran’ın en büyük meydanlarından Nene Tereza’da düzenlenen programda, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, Arnavutluk Cumhuriyeti (A.C.) Meclis İlişkilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Elisa Spiropali, Arnavutluk Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ilir Beqaj, Tiran Belediye Başkan Yardımcıları Abaz Hado ve Andi Seferi, Arnavut Bektaşileri Lideri Baba Mondi, Ardmeria Kültür Derneği Başkanı Tahir Zenelhasani, büyükelçilik misyonları, siyasetçiler, Arnavutluk’taki Türk kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra Arnavutluk resmî makamlarının temsilcileri, akademisyenler, medya mensupları, yerel dini temsilciler, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Arnavut halkı bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Türk Kızılayının 150.yılı ve Yunus Emre Enstitüsünün 10.yılı için hazırlanan tanıtım filmleri sunuldu.

Tanıtım filmlerinden sonra konuşan Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmasında Türk kültürünün paylaşma ve yardımlaşmaya verdiği önemi vurguladı.

Büyükelçi Yörük ise Amerika ve Avrupa’daki bazı camilere yönelik menfur saldırılara değinerek bütün bunların çatışma ortamının büyüklüğünü bize gösterdiğini vurguladı. Aşırı sağ hareketlerin getirdiği kutuplaştırıcı söylemlerin tehditlerine değinen Yörük: “ Yılın her ayı olduğu gibi bu Ramazan ayında da Türk Kızılayı, TİKA ve Türkiye Diyanet Vakfı başta olmak üzere kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız aracılığıyla Arnavutluk’taki binlerce ihtiyaç sahibi kardeşimize yardımda bulunmaya devam ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerinde olduğumuz müddetçe her geçen gün daha da güçleneceğiz.” şeklinde konuştu.

Yoğun katılımın gerçekleştiği program iftar duasının ardından sona erdi.