Tiran’da Türkiye Günleri

Yazıcı-dostu sürüm

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da "Türkiye Günleri" düzenlendi. Tiran’da ilk kez düzenlenen ve “Türkiye, Tiran’da” temasıyla gerçekleştirilen program,Tiran Yunus Emre Enstitüsünün organizasyonuyla 4-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti.  Türkiye’den gelen birçok kurum ve kuruluşun katılımı ile gerçekleşen programında Ramazan Yumrutepe’nin Kum Sanatı Gösterisi,  Elhaida Dani Konseri, Cam Sanatı Gösterisi, Ebru Sanatı Gösterisi, Mangala Oyunu, Ok Atma Sporu gibi etkinlikler yer aldı. Ayrıca stantlarda; yöresel lezzetler, geleneksel sanatlar ve kıyafetler tanıtıldı.

Türkiye Günleri’nin açılışı; T.C. Büyükelçisi Sayın Hidayet Bayraktar, Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Abaz Hado ve davetlilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılışın ardından T.C. Büyükelçisi Sayın Hidayet Bayraktar ve Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Abaz Hado stantları tek tek ziyaret ederek, Türkiye’den gelen katılımcılarla sohbet etti.

Etkinliğe; Antalya Olgunlaşma Enstitüsü, Bayrampaşa Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi (BUSMEK), Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Konya Olgunlaşma Enstitüsü, Mardin Olgunlaşma Enstitüsü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Etnospor Kulübü ve Okçular Vakfı katıldı.

Türk kültürünün, dilinin, tarihinin, sanatının, damak tadının ve eğlencesinin yer aldığı Türkiye Günleri, Tiranlıların beğenisini topladı.