Tiran’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kapsamında Çocuk Festivali Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 28.04.2019 Pazar günü, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Tiran Büyükelçiliği, Tiran Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Maarif Vakfı iş birliğinde Tiran’da Çocuk Festivali gerçekleştirildi. Saat 10.00’da Suni Göl Parkı Amfitiyatrosu’nda başlayan program; Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, İstanbul Ataşehir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ercan Metin, Türk kurumlarının misyonları, siyasetçiler, STK üyeleri, akademisyenler, medya mensupları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.  

Açış konuşmasını yapan Büyükelçi Yörük, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin egemenliğinin ilan edildiği bugünü, çocuklara hediye ettiğini ifade etti. Türkiye’nin başvurusuyla 1979 yılının Uluslararası Çocuk Yılı olarak ilan edildiğini söyleyen Yörük, o günden beri her 23 Nisan günü, dünyanın dört bir yanından gelen çocuklarla bu bayramı Türkiye’de kutladıklarını vurguladı. Yörük “Bu yıl da Türk çocuklarını kardeş ülke Arnavutluk’a getirerek bu bayramı, Arnavut kardeşleriyle birlikte kutlasınlar istedik.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın hemen ardından gerçekleşen Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Gençlik Filarmoni Orkestrası ve Kosova “Prenk Jakova” Müzik Lisesi’nin özel performansları büyük bir coşkuyla takip edildi. Konserin ardından Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Gençlik Filarmoni Orkestrası adına Orkestra şefi Murat Sığırcı ve öğrenci Deniz Aydın’a, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.)Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş tarafından teşekkür beratı takdim edildi.

Çocuk Festivali, sırasıyla Edirne Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu Folklor Ekibi’nin halk oyunları gösterisi ve solo şarkıları, solo bale ve jimnastik gösterileri, Zall-Herr ve Sauk Mustafa Kemal Atatürk Okulları’nın dans ve müzik gösterileri, Alsar Vakfı öğrencilerinin şiir ve şarkıları, Gustav Mayer Okulu’nun müzik ve dans gösterileriyle devam etti.

Türkçe şarkılarla keyifli anlar yaşayan çocuklar ve aileleri Çocuk Festivali’nin Tiran’da gerçekleşmesinden duydukları memnuniyeti belirtti. Program, Tiran Yunus Emre Enstitüsü’nün bir dönem ücretsiz Türkçe kursu çekilişiyle sona erdi.