Tiran’da “Yunus Emre Söyleşileri”

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Kültür Sanat faaliyetleri çerçevesinde, düzenli olarak her ay, “Yunus Emre Söyleşileri” gerçekleştiriliyor.

18 Nisan Çarşamba günü ilki gerçekleştirilen “Yunus Emre Söyleşileri”nin konuk koltuğunda bu ay, Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük yer aldı. Saat 19.00’da Tiran Yunus Emre Enstitüsü Konferans Salonu’ndaki söyleşi; siyasetçiler, STK, akademisyenler, medya mensupları ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Türkiye-Arnavutluk ilişkileri üzerine fikir alışverişinde bulunmak amacıyla gerçekleştirilen söyleşide Büyükelçi, katılımcıların sorularını da yanıtladı. İki ülke ilişkilerinin dünü, bugünü ve yarınının ele alındığı program bu ilişkilerin her geçen gün daha da kuvvetlendiğine dair samimi bir sohbet eşliğinde gerçekleştirildi.

Büyükelçi Yörük Türkiye-Arnavutluk ilişkilerini ele aldığı konuşmasında; Türkiye ve Arnavutluk arasındaki bağların yıllar öncesinde atıldığını vurgulayarak bu bağların sadece maddi çıkarlara değil aynı zamanda gönül birlikteliğine de dayandığını ifade etti. Türkiye’nin Arnavutluk için yaptığı eğitim, ticaret gibi yatırımlar üzerinde duran Büyükelçi, bazı mihvallerin Arnavutluk ve Türkiye arasındaki bu ilişkileri bozma, kuvvetli bağları koparma gayretlerine rağmen, Türkiye’nin geçmişten günümüze Arnavutluk’un yanında olduğunu ve hep olacağını söyledi.

Tiran YEE Müdürü Ömer Osman Demirbaş ise yaptığı açış konuşmasında “Yunus Emre Enstitüsü adını aldığı Yunus’un ‘Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz’ düsturundan hareketle ülkeler arasında kültür köprüsü kurmaktadır. Biz de Yunus isminden ve felsefesinden hareketle birbirinden değerli konukları Enstitümüze davet ederek sohbet ve muhabbetle tanış olmayı, gönül bağı kurmayı hedefledik.” ifadelerini kullandı.