Medya Akademisi Eğitimi Sertifika Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’nin medya bilgi ve tecrübesini Arnavutluk ile paylaşmak amacıyla Tiran Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Tiran Büyükelçiliği, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve AKM Medya iş birliğinde Medya Akademisi Eğitimi düzenlendi. Eğitime katılan kursiyerler için sertifika töreni gerçekleştirildi.

21 Şubatta başlayan 10 günlük eğitim programında Türkiye ve Arnavutluk’tan uzman eğitimciler; TRT Muhabiri Ali Artmaz, Arnavutluk Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Jolanda Lila, AKM Medya Editörü Malik Hasa, Eğitmen Ergys Mertiri, Elis Gjevori, Armela Krasniqi, Ermal Mamaqi, Blend Komini ders verdi. 16 kursiyer, haber toplama ve yazma, haber editörlüğü, internet gazeteciliği, gazetecilik etiği, sosyal medya haberciliği, etkili iletişim ve pek çok konuda ders aldı. Başarılı olan kursiyerler Türkiye’de 15 gün staj yapma imkânına sahip oldu.

4 Martta gerçekleştirilen sertifika törenine Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, ülkedeki Türk kurum ve kuruluş temsilcileri, yayınevleri ile medya mensuplarının yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Büyükelçi Yörük yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sadece bölgede bir ağırlık merkezi, söz sahibi bir ülke olmadığını, izlediği çok boyutlu dış politikasıyla uluslararası camiada sözü dinlenen, saygı ve uygulamaları dikkatle takip edilen bir konuma hızla yükselmekte olduğunu ifade etti.

“TRT Başkanlığımız ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde gerçekleştirilen programa katılan 16 Arnavut kardeşimiz iyi birer medya mensubu olma yolunda bir merhale kat ettiler. Ben inanıyorum ki bu kardeşlerimiz ileride birbirlerini çok seven ve sayan iki kardeş ülke arasında köprü vazifesi göreceklerdir. İki ülke arasındaki gelişmeleri medya ahlakına bağlı kalarak, doğru ve yansız bir şekilde birbirlerine aktaracak olan kişiler olacaktır.” diye konuştu.

TRT’nin Üsküp Temsilcisi Bünyamin Şahin; “ Bugünkü gelinen noktada artık haberleşme bir güç, bilgi çağının en büyük güçlerinden biri haline geldi. Eskiden kılıçlarla, bombalarla, silahlarla değiştirilen sistemler, artık bugün bir telefon mesajıyla bir fotoğrafla bile gerçekleşebilir. O yüzden medya demokrasilerin ve insanlığın kaderini, geleceğini belirleyen ihtiyacını karşılayan bir güç haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.

Enstitü Müdürü Demirbaş ise, iki ülke arasında köprü oluşturmak, ileride medya temsilcilerinin yetiştirilmesi adına katkı sağlamak amacıyla 10 gün süren “Medya Akademisi” programını düzenlediklerini anlattı.

Medya Akademisinde ders veren eğitimcilere ve iş birliği yapılan kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket takdim edilen program, kursiyerlere sertifikalarının dağıtılmasının ardından sona erdi.