Ortak Tarihe Yolculuk Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Gençlik ve Spor Bakanlığı, iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen “Ortak Tarih’e Yolculuk” gezisi 9 Ağustos Cuma günü sona erdi.

Tiran Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleri, Elbasan Alaksander Xhuvani Üniversitesi, Hafiz Ibrahim Dalliu Özel Okulu, Asim Vokshi Yabancı Diller Lisesi, Tiran Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi’nde Türkçe eğitimi alan öğrenciler ve öğretmenler, Arnavutluk’ta önemli kurum ve kuruluşların temsilciliklerinden oluşan 40 kişilik grup geziye katıldı.

3 Ağustos Cumartesi günü Çanakkale Deniz Müzesi ziyareti ile başlayan gezi; Çanakkale savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın destekleriyle katılımcılar, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Hastane Müzesi, Sargı Yeri Şehitler Abidesi ve Similasyon Merkezi’ni gezerek Çanakkale Savaşı hakkında yerinde bilgi aldı. 5 Ağustos Pazartesi günü Troya Antik Kenti ve Troya Müzesi’nin gezilmesiyle Çanakkale gezisi sona erdi.

6 Ağustos Salı günü Panorama 1453 Tarih Müzesi, İstanbul Üniversitesi Ana kampüsü ve Edebiyat Fakültesi, Süleymaniye Cami, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Eminönü ve Mısır Çarşını gezen katılımcılar Tarihe yolculuk yapma fırsatı buldular.

8 Ağustos Perşembe günü Çamlıca Tepesi, Büyük Çamlıca Camii, Kız Kulesini gezerek Tarihi Yarımada’nın Anadolu Yakası’nı keşke çıkan katılımcılar ardından Üsküdar Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Üsküdar olarak Arnavutluk’un İşkodra şehri ile kardeş şehir olduklarını belirten Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, katılımcılara hediyeler verdi.

9 Ağustos Cuma günü Miniatürk gezisi ile sona eren programın ardından katılımcılar Tiran’a uğurlandı.