‘’Tanini Trio’’ Tiran’da Sahne Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsünün 2014 yılından bu yana düzenli olarak katılım gösterdiği ve bu yıl 8’incisi düzenlenen Jazz in Albania Uluslararası Caz Festivali’nde Türkiye’yi temsilen, Tiran Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle “Tanini Trio” grubu sahne aldı. 10 Ekim 2019 Perşembe günü Festival Direktörü Besim Petrela'nın grubu tanıtımının ardından başlayan konser, Arnavut sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Kanunda Tahir Aydoğdu, piyanoda Burçin Büke ve neyde Bilgin Canaz olmak üzere üç virtüöz sanatçıdan oluşan ve gelenekten evrensele doğru doğu ile batı arasında sentez oluşturan bir özgünlükte ilerleyen grup, Tiranlılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Medyanın ve sanatseverlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen konserin protokolünde Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Muammer Hakan Cengiz ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş ile birlikte Türkiye ve Arnavutluk’taki diğer ülke büyükelçiliklerinin misyonları da yer aldı.

Arnavutluk Cumhuriyeti (A.C.) Kültür Bakanlığı, Tiran Belediyesi ve birçok kültürel kuruluşun desteğiyle düzenlenen festival kapsamında ayrıca Arnavutluk, Macaristan, Fransa, İtalya, Slovakya, Sırbistan ve Japonya'dan profesyonel müzik grupları da sahne alıyor. Festival 12 Ekim Cumartesi günü sona erecek.