Tiran Yunus Emre Enstitüsünde Sertifika Töreni ve Türkçe Öğretim Portali Tanıtımı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

2018/2019 Güz Döneminde Türkçe kur sınavlarında başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere Tiran Yunus Emre Enstitüsü Konferans Salonunda Türkçe sertifikaları verildi. A1, A2 ve B1 seviyelerinde toplam 24 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Akademisyenler, basın mensupları, öğrenciler ve kursiyerlerin katıldığı tören sonrasında konuşan Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş sertifika alan kursiyerlere başarılar diledi.

Sertifika töreni öncesinde Şubat 2017’de kullanıma açılan Türkçe Öğretim Portali hakkında katılımcılara bilgi verildi. Türkçe Öğretim Portali’nde, Avrupa Ortak Dil Portfolyosu’na uygun olarak A1, A2, B1, B2 ve C1 seviyelerinin bulunduğu ve C2 seviyesi yoğun şekilde yüz yüze eğitim gerektirdiği için Türkçe Öğretim Portalinde yer almadığı vurgulandı.

Yapılan sunumda, sistemdeki etkinliklerin Okuma, Yazma, Dinleme ve Konuşma olmak üzere 4 temel dil öğretim becerisini esas alarak hazırlandığı ve mevcut tüm özelliklerin herkes için tamamen ücretsiz olduğu ifade edildi. İlerleyen süreçte ise sadece eğitmen desteği, canlı dersler gibi ek özellikler için belli ücretlendirmeler yapılacak. Hâlihazırda, Türkçe Öğretim Portali’ni, dünyanın 195 farklı ülkesinden 230.000’in üzerinde kişi kullanmakta.

Sertifika töreninin ardından öğrencilerin sistem hakkındaki soruları cevaplandı. Ayrıca başvuruları devam etmekte olan Arkeoloji Yaz Okulu, Türk Sineması Yaz Okulu ve Türk Edebiyatı Yaz Okulu hakkında bilgi verildi.