Tiran'da "Türkiye ve Uluslararası İnsani Yardım" Söyleşisi Gerçekleşti

Yazıcı-dostu sürüm

Tiran Yunus Emre Enstitüsünün kültür-sanat faaliyetleri çerçevesinde 2017’den bu yana düzenli olarak her ay gerçekleştirdiği “Yunus Emre Söyleşileri”nin bu ay konuğu Türk Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç oldu.

19 Şubat Salı günü Tiran Yunus Emre Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşi; T.C. Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Muammer Hakan Cengiz, siyasetçiler, STK üyeleri, akademisyenler, medya mensupları ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Konuşmalarına Kızılayın tarihi, kuruluş amacı ve misyonu hakkında bilgiler vererek başlayan Turunç, Kızılayın 150. kuruluş yıl dönümü Türkiye ve yurt dışında bir dizi etkinlikle kutladıklarını söyledi.

Türk Kızılayının dünyanın en büyük yardım kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayan Turunç, "Savaşlardan dolayı 70 milyon insan şu anda dünyaya geldiği, yaşadığı topraklardan göç etmek zorunda kalmış. 850 bin insan Suriye'de hayatını kaybetti. Şu anda Türkiye'de de 4 milyona yakın Suriyeli yaşıyor. Mülteci olarak görmedik, mülteci olarak düşünmüyoruz, mülteci olarak kabul etmiyoruz çünkü yakın tarihe kadar inanç ve kültürel veya etnik bağımız, akrabalık bağlarımız olan bir coğrafyaydı Suriye'de yaşayan insanlar." ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayının dünyanın birçok ülkesine de yardım gönderdiğini de hatırlatan Turunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Temennimiz o ki, dünyanın hiçbir yerinde kimse açlıktan ölmesin, susuzluktan ölmesin ama şunu iddia ediyoruz ki nerede bir felaket olursa olsun, din, dil, ırk, inanç, kültür farkı gözetmeksizin Türk Kızılayı her zaman herkesin yanında hazır bir vaziyette iyilik adına bekliyor."

Söyleşi Enstitü Müdürü Demirbaş’ın, Türk Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Sayın İsmail Hakkı Turunç’a hediye takdiminin ardından sona erdi.