“Yunus Bize Ne Söyler?” Resim Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

2021 Yunus Emre Yılı kapsamında Tiran Yunus Emre Enstitüsü, TÜGVA, A.C. Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi ve Air Albania iş birliği ile “Yunus Bize Ne Söyler?” Resim Sergisi düzenlendi.

8 Eylül 2021 tarihinde FAB Galerisi’nde açılışı yapan sergide, Arnavutluk, Türkiye, Bosna Hersek, Karadağ, Bulgaristan ve Kuzey Makedonya’dan yarışmaya katılan genç sanatçıların eserleri sergilendi.

Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen serginin protokolünde T.C. Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, Türk Kızılay 1. Başkan Yardïmcısı İsmail Hakkı Turunç, Güzel Sanatlar Fakültesinin Dekanı Artan Peqini, Air Albania Direktörü Sinan Dilek ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş ile birlikte Türkiye Büyükelçiliğinin diplomatları da yer aldı.

Protokol üyeleri konuşmalarında, Yunus Emre'nin şiirlerinin birleştiriciliğinden ve evrensel barışa katkılarından bahsettiler.

Dereceye girenlerin açıklamasının ardından kazananların Türkiye gezisi ile ödüllendirileceği müjdelendi.

Diğer Etkinlikler

Albayrak Group tarafından, Yunus Emre Enstitüsü Tiran himayelerinde, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Arnavutluk...

Albayrak Group tarafından, Yunus Emre Enstitüsü Tiran himayelerinde, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Arnavutluk...

05 Eylül 2021 tarihinde, Tiran’daki Jordan Misja Güzel Sanatlar Lisesi’nin “Tonin Harapi” Konser Salonunda...

Tiran Yunus Emre Enstitüsü, BKT iş birliğiyle 9-15 yaş arası çocuklar için "Türkçe Yaz Okulu" düzenledi. Etkinlik 28.09...