Türk Dili Tarihi Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Buluşmaları kapsamında 13 Temmuz 2021 tarihinde, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, yabancı dil olarak Türkçe öğrenen B ve A seviyesindeki öğrencilere Enstitüde Türk Dili Tarihi adlı bir konferans verdi.

Konferansta, Türklerin ilk yazılı belgelerinden, onların bulunduğu Moğolistan bölgesinden bahsetti. İlk yazılı belgelerle ilgili fotoğraflar gösterdi. İlk kullanılan Göktürk alfabesi ve ilgili metinlerden örnekler verdi. Daha sonra Türk Dili tarihinin günümüze kadar olan serüvenini dinleyenlerin anlayabilecekleri şekilde basit bir Türkçe ile anlatmaya çalıştı.

Kartallıoğlu, daha sonra yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde kullanılmak üzere bazı materyaller tanıttı.

“Biraz günümüz Türkçe’sinde ata dillerimizin etkisini anlatmaya çalıştım. Orada gördük ki sadece Türkiye Türkçesi'nde değil bu etki Arnavutça’da da var. Bu durumdan kaçamayız; ama bu dillerin yok olacağı anlamına da gelmez. Türkçe ve Arnavutça da bundan dolayı yok olmayacaktır. Ben sadece bu etkiyi bir araştırmacı gözüyle anlatmaya çalıştım.” sözleriyle konferansına son verdi.

Diğer Etkinlikler

TİRAN - Arnavutluk’ta, Pazartesi 30 Ocak 2023 tarihinde Tiran Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) "Türkiye-Arnavutluk...

Arnavutluk Yayıncıları Birliği tarafından düzenlenen "Tiran Kitap Fuarı 2022" sona erdi. 16-20 Kasım 2022 tarihleri...

Albayrak Group tarafından, Yunus Emre Enstitüsü Tiran himayelerinde, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Arnavutluk...

Türkiye’nin medya konusundaki bilgi ve tecrübesini, Arnavutluk ile paylaşmak amacıyla Tiran Yunus Emre Enstitüsü ve TRT...