2. Medya Akademisi Sertifika Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’nin medya bilgi ve tecrübesini Arnavutluk ile paylaşmak amacıyla Tiran Yunus Emre Enstitüsü kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında; Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Tiran Büyükelçiliği, TRT ve Anadolu Ajansı iş birliğinde gerçekleştirilen 2. Medya Akademisi Eğitiminin ardından söz konusu programa katılan kursiyerler için “Medya Akademisi Sertifika Töreni” düzenlendi.

2. Medya Akademisi, Tiran Yunus Emre Enstitüsü Konferans Salonunda Türkiye ve Arnavutluk’tan alanında uzman hocalar; TRT Dijital Medya Uzmanları Emre Ünal ve Burak Aydın, TRT World Program Sunucusu Ömer Kablan, Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Neşat Gündoğudu, Albtelecom Şirketi Genel Müdürü Bilgen Aldan, AMA Başkanı Armela Krasniqi, NTV Ankara Haber Müdürü Uğur Şevkat, ünlü gazeteci Entela Hidri, Haber Programı Sunucusu Alper Altun, ünlü gazeteci Agim Baçi, TRT World Muhabiri Obaida Hitto, Anadolu Ajansı Haber Akademisi Müdürü Cihangir İşbilir tarafından 20 kursiyere 10 gün boyunca verilen bir teori/eğitim programıdır. Eğitimde başarılı olan kursiyerler TRT tarafından düzenlenecek Dijital Medya Akademisi'ne katılacaklardır.  

20 Aralık 2021’de Tirana International Hotel’de gerçekleştirilen sertifika törenine; T.C. Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, ülkedeki Türk kurum ve kuruluş temsilcileri ile medya mensuplarının yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

T.C. Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük yaptığı konuşmada; “Katılımcıların, gazetecilik alanında profesyonel olarak büyümek ve bu alanda Arnavutluk ve Türkiye'den uzmanlarla tanışmak için Medya Akademisinin çok iyi bir fırsat olduğunu” dile getirdi.

Tüm davetlilere, programa teşrifleri için teşekkür ederek başlayan Ömer Osman Demirbaş, Tiran Yunus Emre Enstitüsünün yaptığı etkinliklerin bu denli ilgi görmesinden kıvanç duyduğunu belirtti. “Takdir edersiniz ki medya dünyanın en önemli sektörlerinden biri hatta en önemlisidir. Biz de bu sürece katkı vermek için iki ülke arasında köprü oluşturmak  ileride kıymetli olabilecek medya temsilcilerini yetiştirmek adına bir katkı sağlayalım dedik. Bu amaçla 10 gün süren bir medya akademisi tertipledik. Bu eğitim çerçevesinde desteklerini bizden esirgemeyen Tiran Büyükelçiliğimize, TRT’mize, Anadolu Ajansı ve çok kıymetli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Büyük beğeni ile takip edilen program, Medya Akademisinde sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin; T.C. Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Albtelecom Şirketi Genel Müdürü Bilgen Aldan, ATTSO Başkanı Eni Xheko, T.C. Tirana Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Metin Bulut, ünlü gazeteci Entela Hidri ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş’tan sertifikalarını almalarının ardından sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Arnavutluk Yayıncıları Birliği tarafından düzenlenen "Tiran Kitap Fuarı 2022" sona erdi. 16-20 Kasım 2022 tarihleri...

Türkiye’nin medya konusundaki bilgi ve tecrübesini, Arnavutluk ile paylaşmak amacıyla Tiran Yunus Emre Enstitüsü ve TRT...

Yunus Emre Buluşmaları kapsamında 13 Temmuz 2021 tarihinde, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretimi ve Türkoloji ...

Tiran Yunus Emre Enstitüsü, BKT iş birliğiyle 9-15 yaş arası çocuklar için "Türkçe Yaz Okulu" düzenledi. Etkinlik 28.09...